Egy független forradalmár gondolatai

Molnár Tibor blogja

Molnár Tibor blogja

Örök ígéret marad a cserszegi körforgalom?

2017. április 26. - molnartibor.egyutt

Jóformán méterenként adták át és avatták fel a 71-es főút Keszthelyt elkerülő szakaszát, de az évek alatt egyetlen tervezőnek és kormánypárti politikusnak sem jutott eszébe, hogy a veszélyes útszakaszra inkább körforgalom épüljön. A héten emiatt szerveznek civilek forgalomlassító demonstrációt.

mt-blog-cserszeg4.png

Ha valamiről tudni lehetett, hogy veszélyes kereszteződés lesz, az a Cserszegtomaj és Keszthely közötti út (Rezi út) és a 71-es elkerülő út csomópontja. Nem kell sem summa cum laude minősítéssel végzett közlekedésmérnöknek, sem helyben négyszer megválasztott országgyűlési képviselőnek sem lenni ahhoz, hogy látni lehessen: ha a két település közt lebonyolódó jelentős forgalmat egy egyszerű stoptáblás kereszteződés nagy mértékben akadályozza, tehát a torlódások és balesetek elkerülése érdekében körforgalomra van szükség. És ha már a tervezés ilyen bonyolult feladatnak bizonyult, akkor illett volna mielőbb, már az első figyelmeztető aláírásgyűjtés és az első 10-12 durva baleset után elgondolkozni a körforgalmasításon.

De mifelénk büszke emberből faragták a képviselőket, az egyszerű pórnépet csak akkor veszik észre, amikor választások közelednek, vagy amikor már zavaróan hangosan követelnek, bocsánat, kérnek valamit. Ilyenkor szépen fel is tűnik a sleppjével Manninger Jenő képviselő és mindig jól bejelenti, hogy levelet írt a minisztériumba, elnyom egy halk „kell ide körforgalom” mantrát, majd azt tanácsolja, hogy mindenki menjen lassabban.

Manninger maszatolását meghálálták a helyiek: januári szavazásunkon a körforgalom nélküli kereszteződést Keszthely második legnagyobb városfejlesztési blamájának választották meg. Úgy tűnik azonban, hogy a NER-társak fordítva ülnek a lovon: amikor még volt pénz az útépítésre, nem kellett körforgalom, most meg nincs rá pénz, pedig már a képviselőtől kezdve a Közútig mindenki szeretné. Egyébként a Magyar Közútkezelő legutóbbi tájékoztatása szerint a kereszteződés átadása óta 26 baleset volt a csomópontban, plusz még egy az elmúlt napokban. De egy baleset is sok, főleg akkor, ha az tervezői és politikusi mulasztás miatt következik be.

Nagyon rossz politika az, ami csak vér vagy emberéletek árán kínálja fel a változtatás lehetőségét. Az ilyen lenéző, emberellenes politikának meg vannak számlálva a napjai.

- - - - - - -

Az Együtt keszthelyi szervezete csatlakozik az Elekes István cserszegtomaji független önkormányzati képviselő által szervezett forgalomlassító demonstrációhoz, melyre 2017. április 28-án, pénteken 15 és 17 óra között kerül sor a kereszteződésben. Várjuk azokat a polgárokat, akik a közlekedés biztonsága érdekében minél előbb körforgalmat szeretnének itt látni!

Klassz lenne, ha csatlakoznál hozzánk! http://egyuttpart.hu/csatlakozz/

Vagy ha támogatnád a munkánkat: http://egyuttpart.hu/tamogass/

A bejegyzés trackback címe:

https://molnartibor.blog.hu/api/trackback/id/tr3412455105

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása