Egy független forradalmár gondolatai

Molnár Tibor blogja

Molnár Tibor blogja

Heródes katonái

2018. december 15. - molnartibor.egyutt
A Fidesz rezsimszolgái Heródes katonáiként igyekeznek kinyírni minden olyan jótékonysági kezdeményezést, amely tőlük független és egy emberibb élet reménysugarát csillantaná meg. Szerettem volna békében készülődni az ünnepekre, de ezt a karácsonyi mesét nem csak én írom.
pizzaparty_betiltva.jpg
Máté evangéliuma szerint Heródes király parancsot adott embereinek arra, hogy öljenek meg minden kétesztendős és annál fiatalabb fiúgyermeket Betlehemben, mert nem akarta, hogy a próféták által jövendölt Megváltó veszélyeztesse uralmát.

2018 évvel később a Krisztus születésének ünnepére készülődő Keszthelyen néhány jószándékú ember úgy gondolta, hogy adományozók, támogatók és szervező önkéntesek segítségével vendégül lát száz rászoruló kisiskolást egy szelet pizzára, egy kis üdítőre, némi aprósüteményre és műsorral is kedveskednek nekik. Egyik felajánlás érte a másikat, a fellépő művészek is ingyen és bérmentve vállalták a közreműködést. Lett terem, hangosítás, minden, ami kell. Aztán néhány nappal a rendezvény előtt hideg zuhanyként érte a szervezőket a hír, hogy a már lefoglalt helyszínnek otthont adó iskola fenntartója megtiltotta a jótékonysági pizzaparti megrendezését a felügyelete alá tartozó intézményekben. Ez történt a másik nagy központhoz tartozó iskolákban és az önkormányzat gazdasági társaságánál is, ráadásul az általános iskolákat is elkezdték lebeszélni tanulóik részvételéről.

Hogy miért? „Valaki” – nevezzük az egyszerűség kedvéért és a hasonlóság miatt 21. századi Heródesnek – politikai szálat látott az abszolút politikamentes jótékonysági rendezvényben, mivel a szervezők közül ketten korábban jelentős ellenzéki aktivitást fejtettek ki. És ha igen, egy civilizált országban ez miért kell hogy bármilyen hátrányos megkülönböztetéssel járjon? Talán az zavarta az újfeudalizmus ispánjait és szolgabíróit, hogy a teljes egészében magánadakozásból és civil szervezésben végül meg nem valósult rendezvényre nem hívtak meg egyetlen potentátot sem szónokolni, önmagát fényezni? A magát kereszténynek és demokratának tartó állampárt ennyire kontroll alatt akarja tartani még a karácsony előtti jótékonykodást is? Farizeus módjára félnek a felebaráti szeretet, az igazi és örök értékek ilyen apró megnyilvánulásától?
aproszentek-1024x576.jpg
Mint ahogyan Heródes is csak az Újszövetség egyik kellemetlen mellékszereplője, úgy lesz 21. századi utóda a remény eltiprására tett sikertelen kísérlet jelképe. Katonái a megfelelési kényszertől hajtott rezsimszolgák, akiknek álláspontját az üléspontjuk határozza meg. Ha az illetékes elvtárs/NERtárs „odaszól”, sunyi bürokrata módjára nem átallanak megfúrni egy független rendezvényt és a teljesen apolitikus, a közéletben soha részt nem vett szervezők után tudakozódni, mintegy lekáderezve őket. Ez utoljára 30 éve volt divat. Talán nem kellene az idő kerekét visszaforgatni – még akkor sem, ha a rezsimszolgák nagy része abban a rendszerben szocializálódott és most örömmel teszik le az önálló gondolkodás és döntések terhét a Vezér szolgálatában.

A 21. századi Heródes katonái hátbaszúrták a védekezésre képtelen pizzapartit, sáros bakancsaikkal belegázoltak a szervezők álmába és megrövidítettek száz gyermeket egy karácsonyi élménnyel. Csírájában akarták elfojtani a reményt, de ehelyett számos, eddig nem politizáló és a viktatúrát csendben túlélni akaró ember szemét nyitották fel egy olyan városban, amely – részben beletörődő és passzív polgárai, részben az életképes helyi alternatíva hiánya miatt – már hosszú ideje a Fidesz egyik fellegvára.

Heródes katonái házról házra jártak, de a kisded Megváltóra nem találtak rá. A Megváltó ugyanis akkor születik, amikor a téli napforduló idején a leghosszabb az éjszaka és ott, ahol nem keresik: a Gonosz szemei elől angyalok, napkeleti bölcsek és jóakaratú emberek rejtik el.

A bejegyzés trackback címe:

https://molnartibor.blog.hu/api/trackback/id/tr2414485672

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

sutyerák 2018.12.15. 18:44:14

az orbáni maffiabanda amit pártnak is neveznek,nem tartja magát kereszténynek és demokratikusnak. csak egy felvett név,megtévesztés,csalás.-törvénytelen

nemecsekerno_007 2018.12.15. 19:31:42

Ez így leírva nagyon szép, semmi okot nem látni arra nézvést, hogy miért tiltották be.

valami apróság viszont tuti van ami nem szerepel a blogban :)

Jakab.gipsz 2018.12.15. 20:04:28

Halál hörgés és siralom.

Száz rászoruló gyermek nem kapott egy szelet pizzát.

Kudarcba fulladt a liberális tagtoborzó ! Ezek szerint diktatúra van?

Hogy jön ide Heródes ha Pesten a modern demokraták karácsonyát gyújtogatnak, és a rászoruló gyermekek szánkóit ellopják .

Itt valami nem stimmel!

molnartibor.egyutt 2018.12.15. 20:54:27

@Jakab.gipsz: A politikai pedofília a Fideszke műfaja, ők szeretnek narancsot ajándékozni és óvodásokat, kisiskolásokat biodíszletnek használni. A Jótékonysági Pizzaparty (ez a hivatalos neve) egyébként évek óta megrendezésre kerül több településen, egy alkalommal a brit nagykövet is megtisztelte jelenlétével. Teljesen civil, politikától mentes rendezvényről van szó.

molnartibor.egyutt 2018.12.15. 20:59:37

@nemecsekerno_007: A történet így kerek, ahogy leírtam. Amit még nem tudunk (bár vannak tippjeink), hogy melyik NERtárs szólt oda az iskolaigazgatók főnökeinek, hogy lehetetlenítsék el a pizzapartit. Egyébként elfogadható, hogy korábbi törvényes politikai tevékenységeik és szimpátiáik alapján megbélyegezzenek állampolgárokat és kaszáljanak el jótékonysági rendezvényeket?

nemecsekerno_007 2018.12.15. 21:16:58

@molnartibor.egyutt: Az nem elfogadható, de az iskolában folytatott politika jellegű tevékenység se...

molnartibor.egyutt 2018.12.15. 21:49:46

@nemecsekerno_007: Itt elég részletesen leírják, hogy a helyénvaló és mi nem: www.jogiforum.hu/hirek/37391
Mint szuverén pedagógus saját értékrendem és világnézetem alapján dolgozom, de ezt nem kényszerítem senkire. Egyébként közéleti aktivizálódásomban fontos szerepet játszott a hatalom benyomulása az oktatási rendszerbe. A 2010 után fokozatosan kialakult helyzet sok ponton ellentmond annak, melyet a jelenlegi tankönyvek kiváló szerzői a demokráciáról, jogállamról és úgy általában a társadalomról leírtak és kívánatosnak tartanak.

Orion65 2018.12.15. 21:55:46

Szóval az nem politikai jellegű tevékenység, amikor regnáló fideszes politikusok osztogatják az ajándékot a Mikulás helyett, meg amikor például Viktor a választások előtt óvodába járt buksit simogatni. Csak az az, amikor nevenincs nem Viktorpárti emberek pizzapartyt akarnak rendezni gyerekeknek, akiknek egyetlen bűnük, hogy nem az álompárt nevében járnak el, hanem csak úgy... Mert ugye őszinte csak a fidesz lehet; mindenki más hazug gazember, stb...

Stopper237 2018.12.16. 08:33:32

Remélem ahogy bizonyíték lesz a kezedben, nevesíted az illetőt..

molnartibor.egyutt 2018.12.16. 09:53:03

@maxval balcán bircaman: Az ortodox pokolban külön bugyor lesz a számodra, Marinov ügynök.

molnartibor.egyutt 2018.12.16. 09:55:18

@maxval balcán bircaman: És amúgy milyen tüntiről beszélsz, te Index-címlapos blogokon trolllkodó kényszeres lélek?

2018.12.16. 11:19:36

@molnartibor.egyutt:

Nem tudod nekik elmagyarázni, hogy miről szólt ez a poszt.
Az egyik fityiszes idióta helybe jött a lóf*;>*rt - bocsi! - öngólt rúgott, de még ezt sem vette észre. Ugyanis az nem zavarja a kétbites agyát, hogy a vezír és rablócsapata rendszeresen jár be óvodákba mikuláscsomagot/politikai propagandát/ osztani.

A másik gyökér meg már ott is tüntit lát, ahol nincs.
Szerintem el sem olvasta a posztot, csak idemásolta a pártutasításban leírt szokásos trolldumát.

Jakab.gipsz 2018.12.16. 13:16:48

@Látens Inszinuáció: Osztogassanak a keresztény demokraták mintsem a hazaáruló sátánfajzat Soros csőcseléke. Ez ilyen egyszerű. Ugyanis a keresztény demokraták itthon vannak, a libbsik pedig csak meghódítani úgy mint az egykori komcsik, akarnak. Ezért agresszívek.

Hiryu2,01 2018.12.16. 13:30:24

A birkát bannold a faxba. Ha nem pénzért csinálja, akkor egy elmebeteg, minden blogra betolja ezt a szöveget.

vashuszár 2018.12.16. 15:40:20

A birca biztos pénzért csinálja, ekkora aljasságot " ingyér" nem tudok elképzelni. Jótékonykodni, közben az " adományozó Fideszt" éltetni, csak az ő kiváltságuk. Mit számít 100 gyerek, akik mellesleg várták a Partyt. Fideszéknél így megy.

ember100 2018.12.16. 16:39:50

Helló !

Ezt a sok gyökér idiótát !
Ha a Fényességes Vezető és bandája nem ad akkor MÁS se adhasson , dögöljön meg a szomszéd tehene effektus.
Ezt a rablóbandát védeni HAZAÁRULÁS !
Persze lehet jönni hogy a Sorosgyuribá rátüsszentett a pizzákra , meg hogy a gender , a Gyurcsány , a politika ízű pizzaszelet :) aaa ....
AGYATLANOK BANDÁJA !

Éhesló 2018.12.16. 17:45:39

Nagyon helyesen nem adtak teret a politikai hisztitekhez.
Van ott kockásinges agitátor bőséggel, nem k3lletek ráadasnak.
Jótékonykodj a partiridádon, vagy a saját ingatlanodban.
süti beállítások módosítása