Egy független forradalmár gondolatai

Molnár Tibor blogja

Molnár Tibor blogja

Veszélyben a Georgikon! - Nyílt levél Manninger Jenőnek

2016. december 23. - molnartibor.egyutt

mt-blog-nyiltlev.png

Tisztelt Képviselő Úr!

Mint arról bizonyára Ön is értesült, a kormány egy új központi agráregyetem létrehozását tervezi Gödöllő központtal. E várható döntés érzékenyen érintené a jövőre 220 éves Georgikon jövőjét. A kar megszűnne önálló entitás lenni és a tervezett átszervezés a gödöllői új szuperegyetem kis vidéki kirendeltségévé degradálná gróf Festetics György szellemi örökségét.

Bizonyára Ön is tudja, hogy a Georgikon volt Európa első rendszeresen működő agrár-felsőoktatási intézménye. Történelme, szellemisége úgy Keszthelyen, mint térségünkben, de az egész országban elismerésre méltó. Noha 2000 óta nem önálló egyetemként működik (ami szintén az Orbán-kormánynak volt köszönhető), képviselőkent akkor tenné a legtöbbet Keszthelyért, ha közbenjárna, hogy a Georgikon autonómiája, képzési struktúrája és hallgatói létszáma megmaradhasson. Az itt oktatók és kutatók számára is megnyugtató lenne, ha választott országgyűlési képviselőjük mellettük állna a kar létét vagy legalábbis a jelenlegi formában való működését fenyegető kormányzati átszervezési törekvésekkel szemben. Egyetemi polgárként, a Georgikon doktoranduszaként is kérem közbenjárását az ügy számunkra megnyugtató rendezése érdekében.

Tisztelt Képviselő Úr!

Az ember mindig maradjon hű a gyökereihez. Ön többek közt annak köszönheti keszthelyi kepviselőségét immár 14. esztendeje, hogy a Georgikonon dolgozott a kiváló Manninger Gusztáv Adolf professzor, aki az Ön nagybátyja volt. Már csak ezért is az lenne a minimum, ha mindent megtenne, hogy ne rombolják le választókerületének legmagasabb szintű oktatási intézményét.

Politikai nézetkülönbségeinken felülemelkedve magam és az Együtt nevében felajánlom, hogy minden rendelkezésünkre álló eszközzel támogatjuk a Georgikon megvédését.

A Georgikont fenyegető átszervezésről kiadott közleményemet itt találja.

Ezúton kívánok Önnek és szeretteinek áldott, békés Karácsonyt és boldog új esztendőt!

Keszthely, 2016. december 23.

Tisztelettel:

Molnár Tibor
elnökségi tag,
választókerületi elnök
Együtt - a Korszakváltók Pártja
Zala megyei 2. országgyűlési egyéni választókerület

(címlapkép forrása: wikimedia.org)

A bejegyzés trackback címe:

https://molnartibor.blog.hu/api/trackback/id/tr9712070103

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása