Egy független forradalmár gondolatai

Molnár Tibor blogja

Molnár Tibor blogja

Andy Vajna jobb fideszes rádiót csinál, mint a helyiek?

2017. március 28. - molnartibor.egyutt

Sajtóhírek szerint Andy Vajna strómanokon keresztül igyekszik országos lefedettségűvé tenni a Rádió1-et. Ennek a manővernek eshet áldozatul a keszthelyi és a nagykanizsai Helikon Rádió is. Az ügy pikantériája, hogy a fideszes módszerrel valójában régi lojális és lokális fideszes rádiókat radíroznak le a térképről.

mt-blog-radio1.png

Ha csak a hírek abszolút értékét nézzük, akkor több vidéki helyi rádiónak int be a kormány médiahatósága, hogy megüresedő frekvenciájukkal helyzetbe hozza Orbán kedvenc filmalapos-kaszinós-rádiós mogulját, Andy Vajnát. Így a keszthelyi és a nagykanizsai frekvenciájáról is lemondhat a térség szebb napokat is megélt Helikon Rádiója. A megszokott hangok elvesztése mellett a megszűnő munkahelyek is joggal verhetik ki a biztosítékot a helyi hallgatóknál.

A Helikon Rádió 2001 óta sugároz, volt idő, amikor a régiónkban verte az akkor nagyon szárnyaló országos Danubius Rádiót is. 2006 óta azonban már nyíltan a Fidesz szekértolójának állt a rádió (vezetése). Noha pár évvel ezelőtt a zalaegerszegi és a nagykanizsai frekvenciát is megszerezte a Helikon Rádió, a régi színvonalát és hallgatottságát már nem érte el. (Persze ebben döntően szerepet játszanak az időközben megváltozó médiafogyasztási szokások is.)

Amióta Andy Vajnáé lett a Rádió1 és amióta bezárták az egyedül maradt Simicska-féle Class FM-et (a baloldali körökhöz tartozónak csúfolt Neo FM-et még korábban sikerült kigolyózni), már sejteni lehetett, előbb-utóbb országos lefedettségre igyekszik a nemzet Andyje. A közelmúlt rádiópiaci hírei pedig ezt támasztják alá.

De miért van erre szükség, ha például a keszthelyi Helikon Rádiót 2006 óta nem, 2014 óta pedig nagyon nem érdekelte a helyi ellenzék és a más (esetleg kritikus) véleményen lévők meghallgatása?

Mert kell egy olyan médiacsatorna, ahova kontroll nélkül lehet önteni a kormányzati hirdetéseket és ahonnan kontroll nélkül szólhat a kormányzati propaganda. Mert a Fidesznek erre van szüksége 2018-ra, az országgyűlési választásokra. Mert a stílusuk és elveik szerint minden és mindenki lecserélhető egy sokkal lojálisabbra, a kormányzati pénzeket jobban felhasználóra és esetleg egy még jobban visszaosztóra. Mert csak mindezekkel együtt tudják a régi pártállami időket idéző rendszerüket fenntartani és megtartani.

Ez pedig intő jel lehet a most hoppon maradt keszthelyi fideszeseknek is (a rádiótulajoknak és a hallgatóknak egyaránt). Mert ha 2017-ig még nem nyílt fel a szemük, talán a fülük végre ki fog.

A bejegyzés trackback címe:

https://molnartibor.blog.hu/api/trackback/id/tr1711989078

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Ballib cenzorok réme 03 2017.03.29. 14:15:04

Sajnos a balliberális véleménydiktatúra ma is túl nagy az országban.
A ballib fellegvárak mint Index, Hvg, RTL, 444 uralják a piacot.

Az egyensúly létrehozása végett szükség van minden egyes média szereltre.

ogli dzsí 2017.03.29. 14:32:33

akinek rádió kell, vegyen magának!

Felk Entelme 2017.03.29. 15:29:02

@Ballib cenzorok réme 03: olvasom a hozzászólásaidat különféle helyeken és azon gondolkodom, vajon miféle ember lehetsz, milyen elvek és értékek mentén éled vagy szeretnéd élni az életed. Azt ugyan lehet tudni rólad, hogy mit és kiket utálsz (bal, liberális és soros, de ha kihagytam valamit, szólj nyugodtan), de hogy milyen ideálok azok, amik jobbak, mint amiket te elég sok helyen, elég sokat és igen intenzíven kifogásolsz, azt nem.

MaxVal BircaMan alszerkesztőhelyettes · http://www.bircahang.org 2017.03.29. 16:00:35

Atya Isten, nem ballib lesz a rádió??? De hisz ez fasizmus!
süti beállítások módosítása