Egy független forradalmár gondolatai

Molnár Tibor blogja

Molnár Tibor blogja

Neveket akarunk, Polgármester Úr!

2017. május 04. - molnartibor.egyutt

Pályázati simlisségekre és a könnyen jött pénzből való urizálásra utalt május elsején balatoni évadnyitó beszédében Ruzsics Ferenc, Keszthely polgármestere. Hogy kikre gondolt pontosan, nem részletezte. Ezúton is felszólítom a Ruzsics Ferencet, hogy ha pontos információja van a pályázati csalásokról, mihamarabb álljon elő a nevekkel. Az ügyben ismeretlen tettes ellen feljelentést tettem.

mt-blog-majus1.png

„Másoknak a becsapásával, félrevezetésével, újabban a pályázati rendszerben fellelhető kiskapuknak a kihasználásával próbálnak haszonra tenni szert, nagyjából munka nélkül, és utána ezt a hasznot felelőtlenül élvezik mások kárára.” 

Ezek a szavak hangzottak el Ruzsics Ferenc polgármester szájából a május elsejei balatoni évadnyitón. Hogy kikre gondolt a polgármester, nem mondta el. Ahogyan azt sem fejtette ki, hogy ezek a pályázati ügyeskedések Keszthely városát megkárosították-e, és hogy a városban vagy a környékén élvezik-e a valakik ezt az összeszedett hasznot.

A fentiekért ezúton felszólítom Ruzsics Ferenc polgármester urat, hogy ha valóban ilyen információk birtokában van, akkor

mondja el, hogy kik, milyen pályázatoknál, milyen kiskapukat játszottak ki a balatoni régióban.

Továbbá

tegye közzé, hogy mióta tud ezekről a csalásokról, Keszthely város önkormányzata mennyire érintett ezekben a pályázati ügyeskedésekben,

valamint az önkormányzat részéről kik asszisztáltak a csalók ténykedéséhez.

A város és a balatoni polgárok érdekében adjon számot ezekről az információkról, és

ha bármennyire is érintett ezekben a mutyikban, azonnali hatállyal mondjon le.

Az Együtt mint a korrupcióellenes küzdelemben élenjáró párt a jövőben is folytatja oknyomozó tevékenységét, ennek jegyében feljelentést is tettem ismeretlen tettes ellen a polgármester úr által elmondottak alapján.

Megjegyzés a szabad és független helyi sajtó margójára:

Noha a keddi sajtótájékoztatómon részt vettek többek közt a Keszthelyi Televízió és a Zalai Hírlap* munkatársai is, beszámolni a sajtóeseményről valamilyen ok miatt nem sikerült nekik. Ráadásul nem ez volt az első alkalom és nem is a második, hogy kimaradt a híradásokból a felvett anyag, ami nem lett volna kellemes a kesztelyi fideszes városvezetés számára.

Szomorú, hogy már Keszthelyen is a fortélyos félelem igazgat és szerkeszti a híreket, és a helyi lakosok csak a polírozott hangulatjelentéseket ismerhetik meg a helyi médiából. És szomorú, hogy csak az országos média (index, hírtv, atv, Népszava) kíváncsi egy, a látszatnál sokkal nagyobb súlyú helyi ügyre.

*FRISSÍTÉS: Tévesen állítottam, hogy a Zalai Hírlap nem számolt be a sajtótájékoztatómról. Az Observer által összeállított sajtószemlében ugyanis nem szerepelt a megyei napilap cikke és a zaol.hu-n sem volt beszámoló. Előbbi helyen azonban mégis megjelent egy tudósítás az eseményről. A félreértésből fakadó téves következtetésért elnézést kértem az érintett újságírótól.

A bejegyzés trackback címe:

https://molnartibor.blog.hu/api/trackback/id/tr8712480275

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Tele_Maus Nonprofit Consulting · www.tele-maus.hu 2017.05.05. 15:08:08

Mindenben egyetértek, de az Index szerintem Index és nem index :)
süti beállítások módosítása