Egy független forradalmár gondolatai

Molnár Tibor blogja

Molnár Tibor blogja

Keszthelyi ingyen színház és tv a kormányzati propagandához

2016. november 20. - molnartibor.egyutt

mt-blog-p1v2.png

Úgy tűnik, Keszthelyen ingyen adnak termet és készítenek reklámszpotot, ha a kvótaellenes népszavazásról van szó. Legalábbis ezek nem szerepeltek a közérdekű adatigénylésre adott válaszukban. A térség országgyűlési képviselője eközben az ellenzéket felelőtlenezi le.

Közérdekű adatigényléssel arról kérdeztem a minap Keszthely önkormányzatát, hogy a képviselő-testület által szeptemberben megszavazott 450 ezer forintból mennyit és mire költöttek a kvótaellenes népszavazásra a városban.

A Polgármesteri Hivatal válasza szerint 362.049 forint közpénzt költöttek a népszavazással kapcsolatos tájékoztatásra. Ebből

  • 51.435,- Ft-ot a Ziegler Nyomda Kft-nek,
  • 91.440,- Ft-ot a cserszegtomaji ADS Reklám Kft-nek,
  • 152.400,- Ft-ot a Roll Média Szolgáltató Kft-nek ,
  • valamint 66.774,- Ft-ot a Magyar Postának fizettek.

Aki fél szemmel is figyelte a keszthelyi kvótaellenes kampányt, láthatta, hogy a felsorolásból néhány összeg még hiányozhat: ugyanis nem szerepelt a Hivatal által megküldött listán a Balaton Színház Simándy termének a bérleti díja (amikor Kubatov Gábor tágította a fejeket), a Keszthelyi TV-ben leadott 68 másodperces polgármesteri szpot díja, de szintén hiányzik a városban található MAHIR Keszthely Kft. hirdetőhengerein elhelyezett plakátok díja is.

A színház és kongresszusi központ, valamint a tévé önkormányzati fenntartású és szponzorálású intézmények, amiket Ruzsics Ferencék öncélúan és ingyen használtak a kormányzati és saját propagandájukhoz.

Úgy tűnik, hogy a fideszes városvezetés már a látszatra sem ad, és demagóg játékaikhoz gátlástalanul a szolgálatukba állítják a város intézményeit és azok dolgozóit. Egy magára valamit is adó városvezető - főleg, ha konzervatívnak és polgári értékrendűnek tartja magát -, ilyet nem tesz. Sem önszántából, de még akkor sem, ha valakik rákényszerítik, hogy ezt tegye.

Ugyanakkor másfél hónappal a referendum után is nagyon büszke lehet Manninger Jenő és valamennyi elvtársa, hogy sikerült mintegy 17 milliárd forintnyi közpénzt (az átlátszó.hu számítása szerint) elverniük egy aljas kampányra és végül egy érvénytelen népszavazásra. De büszkék lehetnek arra is, hogy 3,3 millió honfitársunkat sikerült megvezetniük és hatalomvágyból belekeverték őket saját politikai játékukba.

A bejegyzés trackback címe:

https://molnartibor.blog.hu/api/trackback/id/tr1911977154

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása