Egy független forradalmár gondolatai

Molnár Tibor blogja

Molnár Tibor blogja

Iskola a tűréshatáron - Valódi igazgatót a Vajdának!

2017. augusztus 01. - molnartibor.egyutt

A várható hőségre való tekintettel július 31-én reggel 8-kor tartottuk tüntetésünket a keszthelyi Vajda János Gimnázium előtt. Utcai demonstrációnk oka az igazgatói pályázat botrányos elbírálása volt, melyről az országos sajtó nagy terjedelemben írt az elmúlt hetekben.

mt-blog-tuntetes_1.png
Szörényi Zoltán korábbi igazgató megbízatása augusztus 1-jével lejárt, így a hétfői volt az utolsó "legális" munkanapja. Bár arról suttognak, hogy a KLIK és az igazgatói pályázatokról szinte egyszemélyben döntő Palkovics államtitkár kétéves ideiglenes kinevezést kíván neki adni.

Beszédemben elmondtam, hogy pedagógusként tudom, milyen fontos a megfelelő vezető által megteremtett munkahelyi légkör és az egymásban való bizalom egy tantestületben.

A demonstrációnkon beszédet mondott még a DK (az Együttel közös listáról bejutott) önkormányzati képviselője, Kovács Viktória is, valamint pár szó erejéig egy helyi momentumos aktivista is. A közönség soraiban az MSZP és az LMP tagjai és szimpatizánsai is jelen voltak.

Nem voltunk sokan, ami nyár közepén, viszonylag korai időpontban egyáltalán nem csoda, ráadásul a leginkább érintettek - a Vajda tanárai és diákjai - ebben a helyzetben nem kockáztathatták meg a demonstráción való részvételt. De azért sok főtéri ablak nyitva volt és nem csak a reggeli hőség miatt.

Az országos média komoly érdeklődése ellenére a Keszthelyi TV nem tartotta hírértékű eseménynek a tegnapi tüntetést. Míg az RTL, a Hír TV és az ATV, sőt még a Zalai Hírlap is küldött tudósítót, addig a helyi csatorna távollétével tüntetett, pedig csak a Festetics-szoborig kellett volna lejönniük a szemközti szerkesztőségükből. Minden tiszteletem a Keszthelyi TV munkatársaié, akik magas színvonalon végzik munkájukat, de a nyakukba ültetett fideszes komisszár határozza meg, hogy miről tudósíthatnak.

Egyébként nem ez az első eset, hogy az Együtt sajtónyilvános eseményét figyelmen kívül hagyja a helyi tévé, vagy nem kerül adásba a leforgatott anyag. Mint ahogy élő videómban utaltam rá, az orbáni rablóállam felszámolásának fontos lépése lesz a rezsimszolgák eltávolítása a helyi médiából és a független, sokszínű helyi nyilvánosság helyreállítása.

Ahogyan kiemelt figyelmet szánunk az oktatás rendbetételére is a 2018-as kormányváltás után. Fel fogjuk számolni az extrém módon centralizált KLIK-et! A korábbi intézményfenntartóknak pedig lehetőséget adunk, hogy igény szerint visszakaphassák az intézményük fenntartását és működtetését, szakmai ellenőrzés mellett.

Amennyiben beigazolódnak a pletykák, hogy Szörényi Zoltánt, vagy épp egy másik, a Fideszhez lojális igazgatót neveznek ki erőből és nem szakmai alapon a Vajda János Gimnázium élére, úgy továbbra is aktív médiafigyelemre számíthatnak a keszthelyi igazgatómutyi helyi és országos fideszes résztvevői. Akár beszámol erről a helyi sajtó, akár nem. 

FRISSÍTÉS: hétfői tüntetésre a Zalai Hírlap keddi számában reagált Manninger Jenő országgyűlési képviselő. Gyermeteg vádaskodására itt olvasható a válaszom. És közben meglett a Vajda új igazgatója is, aki a régi maradt, azaz Szörényi Zoltán a nyugdíjazásáig vezetheti a keszthelyi gimnáziumot.

-----------------------------------
Klassz lenne, ha csatlakoznál hozzánk!
http://egyuttpart.hu/csatlakozz/
Vagy ha támogatnád a munkánkat:
http://egyuttpart.hu/tamogass/

A bejegyzés trackback címe:

https://molnartibor.blog.hu/api/trackback/id/tr4512317269

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása